Flerbrugerhus i Carlsberg Byen

Ejendommen ”Det Grå Hus” er fredet  og beliggende i Københavns populære bydel Carlsberg Byen. Den historiske bygning, der med sin fine beliggenhed nær elefantporten, er en fremtrædende ejendom med flotte lejemål  og en af bykvarterets perler i Carlsberg Byens byrum.
 
Bygningen er præget af smukke  udsmykninger og arkitektoniske  detaljer, skabt af den kendte arkitekt Hack Kampman og udført af Karl Hansen Reistrup, som er med til at gøre ejendommens udtryk helt unikt.
 
Den flotte hovedindgang giver adgang  til en pompøs hall med stor åben trappe  og højt til loftet. Hallen ligger i den  ældste del af bygningen, der er opført  i 1875.  Den er udsmykket med historie fra tiden, hvor Carlsberg ejede  bygningen og over indgangsdøren til bygningen ses Ny Carlsbergs varemærke og Carl Jacobsens valgsprog  ”Semper Ardens” – altid brændende.
 
Små detaljer som dørgreb udformet som elefanthoveder med snablen som håndtag understreger bygningens historie og særpræg. Ejendommen blev i 1882 købt af Carl  Jacobsen og anvendt til administration  for Ny Carlsberg. I 1901 blev ejendommen udvidet med den nordlige fløj (Nordtårnet), der blev anvendt til yderligere administration. Herudover har ejendommen været benyttet til beboelse for de ansatte.
 
Fra ejendommens hall kan lejemål i både Nordtårnet og Sydtårnet tilgås. Den store hall danner et naturligt skel mellem de to tårne og de respektive lejemål. Rummene i lejemålene varierer i indretning men består hovedsageligt af store, højloftede, lyse lokaler med bi bevaret stukdekorationer og trægulve enten i sildebensparket eller brede egetræsplankegulve.
 
Ejendommen gennemgår pt. en større renovering af de respektive etager og lejemål med en særlig respekt for ejendommens udtryk, historie og ånd. I ejendommens parterre etableres kantine og mødelokaler som drives af lejerforeningen, som ejendommens lejere står for driften af.
 
Kvarteret består generelt af en god blanding af nyere arkitektur og ældre charmerende bygninger. Ved siden af ”Det Grå Hus” er opført nye moderne bygninger samt en af Carlsberg Byens smukkeste pladser ”Bag Elefanterne”.

Bag Elefanterne 1, 2. & 3. sal. Lejemål 2.1 & 3.1

1799 København V

199
2.053,–

Bestil fremvisning

Vil du se på en ejendom eller et lejemål? Hvis du udfylder formularen, så vender rette vedkommende tilbage med en dato hurtigst muligt.

Sagsnr.: KLKK90501D
Bag Elefanterne 1, 2. & 3. sal. Lejemål 2.1 & 3.1
1799 København V

Bestil materiale

Her kan du hente en detaljeret beskrivelse af ejendommen/lejemålet. Du kan bl.a. se pris, plantegning, beskrivelse af området og meget mere.

Sagsnr.: KLKK90501D
Bag Elefanterne 1, 2. & 3. sal. Lejemål 2.1 & 3.1
1799 København V

Skal vi kontakte dig?

Udfyld venligst formularen, så vender rette vedkommende tilbage hurtigst muligt.

  • Afstand til metro
    1,1 km
  • Afstand til S-tog
    0,8 km
  • Kantine
  • Parkering
  • Carlsberg Byen
  • Mødelokaler
Brian Tretow-Loof
Jeg vil gerne kontaktes